D.J.H. Otten, Keurslager

Niets is fijner dan een mooie zomerdag afsluiten met een barbecue! Zijn jullie samen of verwacht je een grote groep? Eten er kinderen mee? Of mensen met een uitgesproken smaakvoorkeur? Wij bieden voor ieder wat wils. Kies uit onze speciale barbecue-pakketten. Of stel zelf een pakket samen. En vul die aan met onze dagverse salades en sauzen. Samen maken we er een heerlijke zomer van.  

Luxe buffet barbecue

Prijs per persoon €21,00 
(Vanaf 20 personen, 4 stuks p.p.)
​Combinatie van:

  • Varkenshaas 
  • Runder entrecote 
  • Kip op stok 
  • Haas op stok 
  • Karbonades 
  • Lamsvlees 
  • Spareribs 
  • Rundercarpacciospies 
  • Procureursteak 
  • Parma-filet- steak 
  • Braadworst 
  • Crocante-spies 
  • Scampi's en zalm 
  • Biefburger
  • Saté v/d haas 

Daarnaast bevat dit pakket

250 gram salade per persoon. Selectie uit:

  • Rundvlees
  • Zalm
  • Ham/ei 
  • Vruchten 
  • Kartoffel en verrassingssalade
  • 75 gram groente/rauwkost per persoon 
  • vier sausen 
  • Div. soorten stokbrood 
  • Vers fruit salade 100 gram per persoon 
  • Dessert 100 gram per persoon

Barbecue pakket royaal (5 stuks p.p.)

Prijs per persoon € 9,00 

  • saté stokje 
  • karbonade zonderbeen 
  • kip op stok  ( filet )
  • gekruid speklapje  of 1 hamburger 
  • varkenshaas medaillon op stok  of 1 shaslick

(bij de laatste 2 artikelen wordt u een keuzemogelijkheid geboden. U kunt ook voor de combinatie kiezen)

Barbecuepakket  All-in (5 stuks p.p.)

Prijs per persoon  €14,50  

  • saté stokje 
  • karbonade zonderbeen 
  • kip op stok  ( filet )
  • gekruid speklapje  of 1 hamburger 
  • varkenshaas medaillon op stok  of 1 shaslick

(bij de laatste 2 artikelen wordt u een keuzemogelijkheid geboden. U kunt ook voor de combinatie kiezen)

Daarnaast bevat dit pakket:

  • 100 gram rundvlees salade per persoon 
  • 100 gram kartoffel  salade  per persoon
  • 75 gram rauwkost 
  • 1/ 5 stokbrood 
  • Diverse sausen ( 4 x 25 gram p.p.)
  • Kruidenboter

Barbecuepakket vlees extra (6 stuks p.p.

Prijs €13,50 p.p.

  • saté van de haas
  • kipfilet op stok (met rookspek)
  • pampa steak
  • braadworst omwikkeld met katenspek
  • runder carpaccio-spies
  • haas op stok (varkenshaas medaillons met zontomaat)

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Handig om te weten

  • Voor onze pakketten maken wij het assortiment breder als u reserveert vanaf 15 personen .
  • Optioneel  vis: scampi en zalm , kosten € 3,00 per stuk 
  • U kunt gratis  gebruik maken van een van onze bbq's , voor gas betaald u € 8,00 per BBQ
  • Schoonmaakkosten per BBQ bedragen € 15,00
  • Wij doen niet aan bezorging, producten dienen dan ook door u zelf opgehaald te worden 
  • Gebruik van onze apparatuur is voor eigen risico
  • Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan goederen en/of derden bij gebruik van onze apparatuur 
  • Wegwerpborden, bestek en servetten kosten, indien gewenst, €0,75 per persoon

Heeft u vragen of wensen, komt u gerust naar onze winkel. Naast genoemde pakketten is er ook de mogelijkheid zelf uw assortiment samen te stellen. Reserveer tijdig.

D.J.H. Otten, Keurslager

Oranjestraat 3
7607BH Almelo
0546813134
0546566362

Openingstijden

maandag 13:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 21:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten